Ada majlis berbuka puasa di surau dekat rumah semalam. Selain dari menu utamanya nasi putih dengan lauk-lauk ikan dan daging kambing ada juga yang menyumbangkan menu lain seperti laksa, mee, kuih muih dan buah-buahan. Aku sumbangkan chiffon ni sajalah sebagai pencuci mulut.
Tapi yang buat aku rasa seronok sangat chiffon yang aku buat semalam cantik sangat jadinya. Besar... tinggi... gebu dan lembut. Aku buat dua biji. Setelah di potong hasilnya seperti dari empat biji.
Besar dan lembut sangat teksturnya.
Tinggi dan gebu... Aku memang puas hati
betul dengan hasilnya.
Masih dalam oven. Nampak tak... macam mana
tingginya ia naik.
memang SM apakr buat kek...terus rasa lapar tengok kek gebu ini
ReplyDeleteSorilah Nieda, bulan posa terpos gambar kek gebu... bukan pakar, kebetulan je ni jadi cantik naiknya.
Deletepakar ...error pulak
ReplyDeleteBiasalah tu... jari yang menaip tak selari dengan apa yang difikirkan... tu yang kadang2 kita menaip error.
DeleteMMG PUAS HATI KEK ELOK MENJADI NAIK TINGGI
ReplyDeleteBetul kak PI, saya betul2 puas hati.
Deletecantik tinggi keknya...puas hati jamu orang surau kalo mcm ni..
ReplyDeleteSeronok nohas kalau apa yang kita buat menjadi... elok dan cantik. Lagi2 dalam bab membaking ni.
DeleteMungkin kerana niat ikhlas nak sedekah juga jadi kan kek yang dibuat cantik kejadian nya.
ReplyDeletePandai sweety buat kek2....kalau saya setakat lempeng je mahir...hihii.
Kakak saya pun cakap macam tu jugak Saniah.
DeleteSaya taklah pandai sangat kekadang tu ada jugak yang tak menjadi.
Buat lempeng pun kena pandai jugak... tak betul membancuh jadi keras lempengnya.
mak ai , cantik sungguh kejadian beliau ;)
ReplyDeleteKannnn!
DeleteMmg naik tinggi dan gebus sungguh tu..
ReplyDeleteSaya fail sungguh buat kek bakar kat oven ni..
Suka kek chiffon ni..
Tapi beli lah 😀
Simple dan senang nak buat chiffon ni Yatie. Saya pun... sebab feveret tu yang belajar buat.
DeleteGebunya....tengok gambar ajer pon dah boleh telan liur tau kak...sedap =)
ReplyDelete������
Delete