Thursday, November 13, 2014

Aku? Ok je....

Cruises perlahan-lahan rapat ke terminal...

Selama empat hari tiga malam berada di Laut Andaman, singgah di Phuket dan Krabi, Thailand... kemudian belayar kembali ke Malaysia. Akhirnya selamat berlabuh semula di Swettenham Pier, Penang tepat pukul 1 tengahari.

Sekadar bersantai-santai di atas kapal persiaran dan menikmati keindahan alam semulajadi di perairan Thailand. Sungguh besar dan nikmatnya ciptaan Allah, di atas permukaan laut yang luas.... tidak kelihatan tepinya tapi kita boleh menjelajah dan bersiar-siar di atasnya.

Letih jangan nak cerita walau cuma pergi bersiar-siar dan bercuti kononnya... tapi hati puas. Segala yang terbeban di benak fikiran sudah di campakkan ke laut luas. Telah di lambung ombak dan di bawa entah kemana. Adat orang balik berjalan... tentunya gembira lebih-lebih lagi percutian dan perjalanan di tanggung sepenuhnya oleh Sir Knight Daryl Breese Abdullah. 

Ada rezeki dan diizinkan Allah katanya ingin mengajak seluruh keluarga belayar ke Antartika pulak. InsyaAllah!

17 comments:

  1. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam... terima kasih mengajak saya ke www.kumpulbagi.com. Nanti saya akan 'kesana' melihat apa yg menarik ya.

      Delete
  2. antartika ? lagi jauh dan sejuk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau belayar dari M'sia mmg jauh dan taklah saya ikut rasanya... tapi untuk ke Antartika pelayarannya bermula dari Norway Nieda.

      Delete
  3. Nampak mewah kalau menggunakan cruise untuk bercuti.
    Syukur ada keluarga yang menyumbang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak Zai, dulu2nya omputih kaya yang suka bercuti gaya gini... org kita jarang sebab kosnya mahal... tapi sekarang kosnya dah mampu bagi golongan yang berpendapatan sederhana.

      Delete
  4. Wah.... seronoknya! Ada org sponsor lagi la bertambah seronok...!!!

    ReplyDelete
  5. betul tu..walaupun penat tapi puas hati...Antartika..best tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo kalau jadi belum pasti saya nak pergi nohas... saya ada perancangan lain tahun depan.

      Delete
  6. Wah...bestnye sweety bercuti dlm pelayaran! Saya belum lg pernah mengikuti pelayaran...rasanye saya tk berani kut....penakut!
    satu pengalaman yg amat seronok kan....happy for you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je Leez... mula2 tu ada rasa gementar juga tapi sedar tak sedar bila saya berdiri di atas deck tengok kapal dah jauh belayar ke tengah laut... tak rasa pun pergerakkannya dan ombak laut Andaman pun tak tinggi... tak da rasa bergoyang pun kapal tu.

      Delete
  7. Ye...betul tu penat dan stress selama ni dah hanyut dah...fresh dah yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la KN... fikiran pun rasa 'segar' je ni...

      Delete
  8. KY pernah naik cruise.betullah tu..walau bercuti tetap penat, tapi segala stress telah tercampak kelaut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY, badan penat tapi fikiran rasa relax...

      Delete